Het is officieel!!!

#BO16

 

 

De voorbereiding startte dit jaar bijzonder vroeg! Iedereen moet conditioneel top zijn VOOR het volgende tornooi. Alleen zo kunnen we onze prestaties op tornooien tijdens het seizoen telkens verbeteren! Zo gezegd zo gedaan, de trainingen startten dit jaar op 21 juli 2015. Deze eerste training waren er vrij veel aanwezigen en de bedoelingen van de technische staf waren duidelijk: de conditie moet beter! Eva stelde direct iedereen op proef om zo na te gaan wie zijn trainingsschema volgde tijdens het tussenseizoen. Enkel de 2 tenoren van het Belgische takraw waren niet van de partij, Ben en Seppe. Zij trainden op zijn minst even hard tijdens hun vakantie in Frankrijk!

Een aantal weken later was het tijdens het harde werken door tijd om ook de goede band tussen de verschillende spelers en trainers terug te laten blijken tijdens onze jaarlijkse teambuilding!

Het organisatiecomité, Siel en Alexa, had er zijn werk van gemaakt en enkele dagen op voorhand kreeg iedereen een brief in de bus: “U ben geselecteerd voor onze expeditie en behoort vanaf nu tot zondagavond tot KAMP ZUID”. Iedereen deed er tot zaterdagochtend nogal lacherig over, tot we te horen kregen dat al onze luxeproducten mochten ingeleverd worden. Onze aan facebook-en-andere-sociale-media-verslaafde-leden probeerden op allerhande manieren toch hun smartphone bij te houden met allerlei smoesjes. MAAR iedereen gelijk voor de wet!!

Na enkele proeven met Kamp Zuid tegen Kamp Noord, bleek dat er in elk kamp een mol verscholen zat! Net nu allebei de kampen zo goed bezig waren, werd er verdeeldheid gezaaid door het organisatiecomité! Elk ‘foutje’ werd door de andere genadeloos uitvergroot of werd als argument opgeslagen voor de finale EILANDRAAD!

Na een weekend vol (in)spanningen, lachbuien, zwempartijen, takraw-wedstrijdjes, knikkende knieën op het hoogteparcours, ballontjes schieten op de kermis, plagerijen van het organisatiecomité, … was het tijd voor de finale eilandraad!

Bij kamp zuid werd Thibaut als mol bestempeld, terwijl René (de mol) in zijn vuistje lachte..

Bij kamp noord werd Sebastien de mol wel ontmaskerd, waardoor zij de overwinning binnen sleepten.

 

OP NAAR EEN SCHITTEREND TAKRAW-SEIZOEN!! 

Uren trainen, teambuilden en vergaderen in augustus… Waarom? DAAROM!

Het takraw-seizoen kent naar jaarlijkse gewoonte zijn aftrap in Strasbourg, Frankrijk. In het Belgische team konden we rekenen op maar liefst 10(!) fitte spelers om deel te nemen aan dit tornooi. Op vrijdagavond 4 september was het dan ook verzamelen geblazen in onze thuisbasis, De Pinte.

Om een 17u vertrok een eerste deel van onze delegatie naar Strasbourg. In de 2 auto’s zaten Ben, René, Sebastien, Hannes, Arthur, Thibaut en Leonie…. Stuk voor stuk gebrand op het afleveren van een prachtprestatie op Franse bodem!!

Rond 23u vertrokken nog 3 gemotiveerde spelers: Eva, Marieke en Seppe. Al deze Belgische atleten zouden niks betekenen zonder supporters! Voor de vocale steun konden we dan ook rekenen op Alexa, Walter en Luc!

Laat in de avond arriveerde de eerste delegatie Belgische spelers op de locatie. Na de nodige controles van de terreinen en speelschema’s, tijd maken om iedereen te begroeten, tegenstanders in te schatten en het installeren van de slaapplaatsen was het tijd voor iedereen om in de slaapzakken de broodnodige rust op te zoeken!

Terwijl iedereen heel zacht en vredig lag te slapen arriveerden ook Marieke, Eva en Seppe ter plaatse!

Zaterdagmorgen: tijd voor een eerste prachtprestatie van de heren door Mulhouse direct huiswaarts te sturen na een spannende, maar verdiende overwinning voor onze herenploeg. Het was direct op het scherp van de snee tegen een uitgekookt team met 3 ervaren rotten in het vak aan de andere kant van het net! Het moet gezegd: na een prachtige tweede set, bleken we fysiek sterker en pakten rustig de derde set mee naar huis.

Ondertussen op een ander terrein had onze jeugdploeg het moeilijk tegen een Zwitserland. Een team zonder een al te spectaculaire speelstijl, maar heel efficiënt. Een droge 2-0 verlies was het verdict, maar Arthur, Sebastien, Thibaut en Hannes konden zeker hun mannetje staan en deden tonnen ervaring op!

Ondertussen waren ook onze dames tot vervelens toe aan het opwarmen. Na een aantal wedstrijden supporteren voor de Belgische collega’s was het dan eindelijk hun beurt. Het langverwachte debuut van Leonie was aangebroken! Dit tegen een tegenstander van formaat: Elmshorn! Onze dames verkochten hun vel duur, uiteindelijk trok Elmshorn de overwinning gemakkelijk naar zich toe!  

Het tornooi ging zijn gangetje en snel werd duidelijk dat enkel ons herenteam zich kon plaatsen voor de A-divisie. Dit met nog een glansrijke prestatie tegen Toulouse tussendoor, met een al even glansrijke rol weggelegd voor René als Tekong!

Het vrouwenteam en het jeugdteam zouden uitkomen in de B-divisie. Of nee.. Er was geen B-divisie! Of toch wel? Nee.. Uiteindelijk toch niet! Teleurstelling alom bij onze jeugdige atleten: ze zouden niet meer in actie komen op zondag! Tijd voor Ben en Seppe om zich om beurten te gaan kwaad maken aan de jurytafel. Gevolg? B-divisie op zondagmorgen om 8u  te starten!!

Het succes stijgt René niet snel naar het hoofd want hij was er om zijn teamgenoten op zondagmorgen mee te helpen opwarmen en supporteren!! Respect!! Vooral omdat Ben en Seppe toch nog even wat langer genoten van het welverdiende rust en maar om 10u aan de bak moesten!!

Uiteindelijk viel er op zondag niet veel meer te rapen voor al onze ploegen. Nog enkele mooie overwinningen van de dames met een heel sterke Leonie aan het net. Een overwinning van de jeugd met spelers die steeds mee spelen als ervaren rotten in het vak en nog een thriller van formaat met Ben en Seppe in kwartfinale van het dubbeltornooi tegen Zwitserland. 2-1 werd het daar met in de laatste set een 16-14 score voor onze Belgen!!

Een schitterend tornooi voor iedereen van onze belgische delegatie met een speciaal dankwoord voor onze trouwe supporters: Luc, Walter, Alexa en …. 

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.