Het was weer zover. Onze Belgium Open stond op het programma.

Dit jaar konden we rekenen op veel hulp van niet alleen onze vele jeugdspelers maar ook van hun ouders en andere vrijwilligers.

 

Dag 1: Voorronde

We mochten 15 teams ontvangen die het gingen uitvechten in 3 groepen. De eerste en tweede van elke groep ging door naar de A-divisie, de rest kon zich bewijzen in de B-divisie.

Tornooi in eigen land en het was het eerste tornooi dat ons heren team samen kon spelen met nieuwe aanwinst Karim, als feeder. Beide elementen bracht direct een hoop verwachtingen met zich mee. Ook een nieuw gevormd team van Cologne door de afwezigheid van Thomas Kaiser en de blessure van Gunnar Vogt moest hun jonge talent, Khalil Döring invallen. Je zag hen zoeken naar een nieuwe spelwijze en een soort tactiek. Iets dat bleek te werken want zonder veel oponthoud stootten ze door naar de A-divisie.

Ook het Belgische mannenteam loste de verwachtingen in en won direct in hun eerste match van één van de favorieten: Elmshorn2. Alleen tegen Strassbourg, die ook had gewonnen van Elmshorn 2, verloor het in 3 sets. Iets wat iedereen verbaasde want de eerste set vond Strasbourg helemaal geen antwoord tegen het Belgische geweld.

Ook Elmshorn 1, Basel 1 en Kiel 1 stootten door naar de A-divisie. De top 6 was bereikt. Iets wat het doel was vooraf.

 

Ons vrouwenteam zocht nog naar een bepaald ritme door het inpassen van een nieuwe speelster, Marieke. Ons eerste jeugdteam deed het goed met winst tegen onze damesploeg en pakte hier en daar een set. Dit tornooi konden we ook rekenen op een tweede jeugdteam bestaande uit Tuur, Thibaut en Tom. Zij deden het verbazend goed en toonden ons dat ze klaar waren voor een eventueel buitenlands avontuur.

Ook in het dubbel startten de mannen zeer goed en versloegen direct hun eerste tegenstander. In de tweede dubbelwedstrijd sloeg helaas het noodlot toe. Seppe, kapitein en sterkhouder van het team, kwam bij zijn opslag op zijn schouder terecht en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Later horen we dat zijn schouder niet gebroken was maar de spieren geraakt waren. Een grote opluchting bij alle spelers.

Door de opschudding probeerden Karim en Ben de eer te redden in de tweede dubbelmatch maar trokken helaas aan het kortste eind.

De dag werd afgesloten met een gezellig maal, toffe spelletjes en leuke babbels in de VBS, de slaapplaats van ons Europese vrienden.

 

Dag 2: finales

Eva en Arthur vervingen Seppe en Karim schoof door naar de Tekong-positie. We hebben ons vel nog duur proberen verkopen maar verloren helaas tegen Cologne en Kiel.

De dames hadden veel ervaring opgedaan en geleerd uit zaterdag en speelden fantastische punten bij elkaar. Ook Belgium 3 met Arthur, René, Hannes en Sebastien kregen vaak de handen op elkaar, door hun mooie opbouw en prima punten.

De finale was opnieuw de ‘classico’ van het sepak takraw: Elmshorn tegen Cologne.

Een fantastisch finale maar Elmshorn, met een fantastische prestatie van Sadiah Salleh, bleek net een maatje te groot voor Cologne.

Elmshorn veroverde dus voor het eerst onze gloednieuwe ‘Belgium Open’ beker.

We hadden het niemand anders meer gegund, buiten onszelf natuurlijk.

 

Bedankt aan alle spelers, sponsors en zeker ook onze vrijwilligers!!

Volgende keer maken we er, allemaal samen, een nog betere editie van!

 

Div. A

1.       Elmshorn 1 (Christian Rieck, Amran Salleh, Salleh Sadiah, Sebastian Schürmann) 

2.       Cologne 1 (Gunnar Vogt, Francesco Shepherd, Khalil Döring) 

3.       Strasbourg 1 (Mathieu, Louis, Noi)

4.       Kiel (Simon Voss, Joschka Sebrantke, Fabian Vollstedt, Marco Müller)

Div. B

1.       Elmshorn 2 (Simon Saborowski, Robert Dolezik, Tim Hell Fire, Erik Möller)

2.        Elmshorn 3 (Kevin Tanay, Aladdin Sharif, Salem Salleh, Sven Schlüter) 

3.       Cologne W (Judith Souverein, Anne Souverein, Daruny Phomsaphao) 

4.       Strasbourg 2

Dubbel

1.       GWE 

2.       Cologne 1

3.       Kiel

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.