5 juni 2015, 17u..

Morgen om 10u worden we op het terrein verwacht voor onze eerste wedstrijd op de Dragon’s Cup 2015 in Elmshorn, zo’n kleine 650 km hiervandaan.

OK, we hebben dus nog meer dan tijd genoeg om een workshop sepak takraw te geven in Ingelmunster! Dit op de jaarlijkse ‘Ladies Sports Night’ van de plaatselijke sportdienst. Na een korte workshop van 45 min met meer dan 20 gemotiveerde dames konden we onze lange reis aanvatten.

Aangezien het een jaarlijkse traditie is deel te nemen in Elmshorn, vonden we dan ook blindelings onze weg naar en in het noordelijke Duitsland.  Aangekomen in de slaapzaal, lagen alle tegenstanders van de volgende dag al goed te snurken. Hoogtijd voor ons om ook goed uit te rusten wilden we geen mal figuur slaan.

Zaterdagmorgen 10u: We ontdekken dat we in een moeilijke groep zitten, maar niks is onmogelijk. Zwitserland, de vrouwen van Keulen, Heidelberg en Elmshorn 2. De eerste en laatste ploegen waren de 2 rechtstreekse tegenstanders voor een plaats in de A-divisie. Wilden we de A-divisie ingaan op zondag, moesten we 1 van die 2 tegenstanders verslaan en geen steken laten vallen tegen de andere 2 ploegen.

Geen tijd om warm te lopen! We moesten direct vol aan de bak tegen het jonge maar talentvolle Zwitserland (en dit met een opstelling die we allen niet helemaal gewoon zijn: Ben als striker, Seppe als Tekong en Eva die de taak van feeder op zich neemt). Zwitserland neemt een furieuze start en grijpt ons direct bij de keel. Hier en daar ook een communicatiefout tussen Seppe en Eva die zorgden voor directe punten voor de tegenstander. We konden ons echter snel herpakken en konden de eerste set toch moeizaam winnen! Tijdens de tweede set konden we meestrijden van in het begin en waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. 15-12 voor Zwitserland… Derde en beslissende set: Na 9 punten spelen: 7-2 voor Zwitserland… Het ziet er niet goed uit! Tijd voor een time-out om hun ritme te breken. We vochten en bleven vechten en punt per punt kwamen we dichterbij om uiteindelijk op gelijke hoogte te komen en met het mentale voordeel de laatste punten van set te pakken. 15-13 winst!! Wat een eerste wedstrijd!!

De vrouwen van Keulen en het team uit Heidelberg gingen vrij gemakkelijk voor de bijl en zo konden we met Elmshorn 2 op het einde van de groepsfase strijden voor groepswinst. Een onverhoopte uitkomst van onze zaterdag! We konden een hele wedstrijd goed meestrijden maar uiteindelijk moesten we toch de duimen leggen. 15-9 en 15-12 voor Elmshorn 2!

We gingen als 2e van onze groep door naar de A-divisie op zondag! Tijd voor de dubbelcompetitie.

Ook hier werden we in groepjes onderverdeeld. Onze groep: Elmshorn 5 en Keulen 1.  1 wedstrijd waar het wel mogelijk lijkt en 1 bijna onmogelijke taak. Eerste wedstrijd: Elmshorn 5. Ben en Seppe starten aan de wedstrijd en pakken vrij gemakkelijk de eerste set. Ook de tweede set werd vrij gemakkelijk gewonnen door Eva en Seppe. Op naar de volgende! Keulen 1 bleek inderdaad een onmogelijke taak en onze laatste wedstrijd van een zware dag werd dus een verlieswedstrijd.. Tijd voor een lekkere maaltijd en een beetje qualitytime met alle onze takraw vrienden. Een geslaagde eerste dag! Geplaatst voor de A-divisie en de 1/16e finales van de dubbelcompetitie.

Zondagmorgen A-divisie: Toulouse en Elmshorn 1.

Toulouse – Belgium 1 begint stilaan een klassieker te worden en staat garant voor spannende wedstrijden met veel lange rally’s. We wisten dat als we tegen deze ploeg de rally aan gingen, we deze meestal zouden verliezen. Tijd voor Seppe dus om het kanon boven te halen. Veel rally’s vielen er niet te bespeuren op onze opslag! Op hun opslag stonden we dan ook klaar met een stevige verdediging met een heel degelijke opbouw door Eva en Ben die genadeloos alle afmaakte wat in zijn buurt kwam. Game, set, match Belgium 1!!! We mochten ons opmaken om tegen Elmshonr 1 te gaan strijden voor een plaats in de halve finales. Tijdens deze wedstrijd bleek echter dat onze experimentele opstelling niet opgewassen was tegen het sterkste team van Europa! Jammer, maar we hebben een schitterend tornooi achter de rug!

Dit was het laatste tornooi van een mooi seizoen. Op naar een verdiende vakantie!! 

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.