WK in Thailand
 
In augustus werd het wereldkampioenschap sepak takraw georganiseerd. Dit ging door in Bangkok, Thailand.
Op het einde van het Europese seizoen werden in alle landen de spelers geteld en ploegen gemaakt. België had net niet voldoende spelers om een delegatie te sturen. Maar...
Eva kreeg een aanbod om mee te spelen met de vrouwen van Zwitserland. Dat nam ze natuurlijk met veel enthousiasme aan!
 
Na een individuele voorbereiding in juli, nam ze het vliegtuig en kwam ze op 4 augustus aan in Bangkok. Na de openingsceremonie werd er tijd gemaakt om te trainen met de nieuw samengestelde ploeg.
 
Op speeldag 1 werden de doublematchen gespeeld. De eerste wedstrijd tegen Sri Lanka werd een mooie start! Winst in 3 sets. Het was een zalig gevoel om de hele Duitse delegatie achter jou te hebben. Al gauw kregen we een nickname: terrifyingTheresa, terrible Tugce en Evil Eva. De tweede wedstrijd tegen de Filipijnen was een moeilijkere taak! Alle krachten weren gebundeld, maar dit bleek niet voldoende te zijn. Verlies en dus ook uitgeschakeld uit deze reeks.

Op speeldag 2 waren de regumatchen aan de beurt. Opnieuw 2 wedstrijden, nu tegen Iran en China. 2 topploegen die geen beetje medelijden toonden. Reeds in de opwarming was duidelijk dat de opslagen en strikes van een hoger niveau waren. Deze ploegen trainen dagelijks gedurende 2 sessies. Geen wonder dat dit een goed geoliede machine is.
We verloren 2 keer met 2-0. We hielden er wel enkele blauwe plekken en ‘takraw-tatoeages’ aan over. Een leuke ervaring, maar het was duidelijk dat deze ploegen een maat te sterk waren voor ons.

De Europese revelatie van het tornooi was de Duitse ploeg. Bij het team event werden ze op een eenvoudige manier winnaar in hun reeks. De gouden medaille en de mogelijkheid om volgend jaar in een hogere divisie te spelen, dus! Mooi werk dat beloond werd met een korte reportage tijdens het nieuws van de nationale televisie.
 
In Thailand ging het niet alleen om de wedstrijden die gespeeld werden. Het was meer dan dat. Vriendschappen werden gesmeed en contacten werden gelegd. Ook kwamen de Europese ploegen als 1 blok naar buiten. Er werden gemeenschappelijke activiteiten georganiseerd zoals een uitstap naar Bangkok-city, bowling & karaoke avond, pool party op het officiële afscheidsfeest... Voor elk wat wils!
 
De reis naar Thailand was een ervaring die moeilijk onder woorden te brengen is. Op onze facebookpagina zijn ook nog enkele foto's en filmpjes te vinden die de sfeer op het tornooi en daarbuiten schetsen.

 

See you next year, Thailand!!!

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.