Chickens cup in Keulen (30/11 – 1/12)

Op vrijdagavond 29 november vertrokken we met vijf Belgische spelers naar Keulen. Jammer genoeg gingen de 4 jeugdspelers niet mee. Die hadden de handen vol met het leren van de examens. De mannen, Ben en Seppe, speelden afwisselend met een Oostenrijker en met Eva. De vrouwen, Eva en Alexa, konden rekenen op de versterking van Siel. Marlies was niet vrij om deel te nemen aan het tornooi.

Zaterdagmorgen startten we vol goede moed. De mannen speelden hun beste wedstrijd ooit tegen elmshorn 1. Ze namen voor het eerst een set, wat een topprestatie is! De eindstand was: 15-12, 10-15,15-11. Met zo’n schitterende start lagen alle kansen open om er een goed tornooi van te maken.

De vrouwen startten tegen Heidelberg met een 3-setter. De mannen van Heidelberg moesten in de tweede set hun handen uit de mouwen steken om de vrouwen bij te houden. Daarin slaagden ze niet. De eindstand was 15-7, 10-15,15-8. Een verdiende set voor de vrouwen waar ze veel vertrouwen uithaalden.

Terwijl de mannenploeg op kruissnelheid kwam met 2 overwinningen op rij (tegen Oostenrijk en Basel 1), hadden de vrouwen het moeilijk tegen de vrouwenploeg van Oostenrijk. Na 2 spannende sets verloren ze de wedstrijd. Ook de andere wedstrijd verloren ze jammer genoeg.

Voor de eerste dag zaten de regu-wedstrijden erop. Dit was meteen ook de start van de dubbelwedstrijden.

De mannen speelden in hun eerste dubbelmatch met veel vertrouwen, maar lieten de moed wat zakken op het einde van de wedstrijd. Ze gaven de derde set uit handen en werden op die manier meteen uitgeschakeld voor de dubbelcompetitie.

De vrouwen startten in dubbel tegen Basel 3. Dit bleek vooraf een onmogelijk taak te zijn, maar ze gingen de uitdaging vol goede moed aan. Na een moeilijke start in de eerste set, verwonderden de vrouwen vriend en vijand door de tweede set te winnen. Met een extra overwinning in de derde set stootten de vrouwen door naar de tweede ronde. Een meer dan verdiende zege!

In de tweede ronde tegen Elmshorn moesten de vrouwen meteen hun meerdere erkennen in de tegenstander. Een eenvoudige matchwinst voor de Duitsers zorgden ervoor dat de vrouwen meteen uitgeschakeld werden.

Op dag 2 werden nog enkele wedstrijden van de groepsfase afgewerkt. Nadien startten de kwartfinales. De vrouwen hadden geen kans om door te stoten.

De mannen kregen opnieuw te maken met de vloek van Keulen 1. Het gebeurt namelijk vaak dat Keulen 1 vroeg in de eindmatchen hun tegenstander wordt, terwijl andere ploegen eenvoudigere tegenstanders krijgen om door te stoten naar de halve finale. Dit verlaagt hun kans om door te stoten. Hier dus opnieuw de kwartfinale tegen Keulen 1. Een match op topniveau waarbij zowel Keulen als België zijn kwaliteiten toonden. Jammer genoeg werden onze mannen meteen uitgeschakeld.

De vrouwenploegen organiseerden nog een mini-tornooi, maar daarin verrichtten de Belgische vrouwen geen grote wonderen. Ze geraakten niet in the winning mood en werden al snel uitgeschakeld. Volgende keer beter!

Met opgeheven hoofd keerden de Belgen terug naar hun thuisland. Enkele mooie topprestaties en vooral veel speelervaring was de winst van het tornooi. Op naar het volgende tornooi!

Contact

vzw Sepak Takraw België

Palingstraat 6

9800 Astene

site@sepaktakraw.be

Sponsor worden?

Wilt u deze fantastisch groeiende club sponsoren?

Kijk dan zeker even naar ons sponsordossier.